10 dagelijkse dingen die migraine kunnen veroorzaken

dingen migraine kunnen

10 dagelijkse dingen die migraine kunnen veroorzaken

Kennis van de meest voorkomende externe triggers voor migraine-aanvallen is van cruciaal belang voor personen die lijden aan migraine. Het artikel geeft informatie over 10 alledaagse dingen die migraine kunnen veroorzaken

Kennis van de meest voorkomende externe triggers voor hoofdpijnaanvallen is van cruciaal belang voor personen die lijden aan migraine.

1. Aspartaam ​​Bepaalde voedingsmiddelen en voedselingrediënten kunnen migraine-aanvallen veroorzaken. Een veel voorkomend ingrediënt in voeding en caloriearm voedsel is de suikervervanger aspartaam.

Deze kunstmatige zoetstof kan de dopamine- en serotoninespiegels in de hersenen beïnvloeden, wat een factor kan zijn bij migraine (5).

Aspartaam ​​is een bekende trigger voor migraine.

2. Mononatriumglutamaat Een andere veel voorkomende stof in voedsel die het begin van een migraine kan versnellen, is mononatriumglutamaat, beter bekend als MSG (6).

MSG wordt vaak gebruikt om Chinees eten op smaak te brengen, maar is ook te vinden in soepen en verwerkt vlees.

3. Sulfieten Als u lijdt aan migraine, wilt u de volgende keer dat u wordt uitgenodigd voor een wijn- en kaasfeestje.

Wijn bevat conserveermiddelen, sulfieten genaamd, die mogelijk migraine kunnen veroorzaken. Sulfieten zijn ook te vinden in bewerkte voedingsmiddelen, inclusief gedroogd fruit.

Sommige mensen die last hebben van migraine hebben het gevoel dat hun hoofdpijn wordt veroorzaakt door sulfiethoudend voedsel, hoewel er nog geen wetenschappelijke studies zijn die een direct verband hebben aangetoond (7).

dingen migraine

Het is bekend dat alcoholontwenning hoofdpijn veroorzaakt en het is heel goed mogelijk dat in veel gevallen het ontwenning uit de alcohol zelf in plaats van sulfieten leidt tot migrainehoofdpijn.

LEZEN  Erectiestoornissen (impotentie) Impotentie uitgelegd

4. Cafeïne Cafeïne wordt aangetroffen in koffie, thee en vele andere dranken.

De effecten op cafeïne op migraine zijn enigszins controversieel.

In sommige gevallen lijkt cafeïne migraine-episodes te veroorzaken, terwijl het in andere gevallen lijkt te beschermen tegen migraine.

Als u merkt dat u na een kopje koffie symptomen ervaart, wilt u misschien uw consumptie verminderen (8).

5. Alcohol Naast wijn zijn er andere dranken die problemen voor u kunnen veroorzaken als u lijdt aan migraine.

Studies tonen aan dat er een sterke correlatie is tussen alcohol- en migraine-symptomen.

Van alcohol is bekend dat het hoofdpijn veroorzaakt als te veel wordt geconsumeerd – vraag het aan iemand die ooit een kater heeft gehad – en studies suggereren dat alcohol- en migraine-symptomen aan elkaar zijn gekoppeld (9).

6. Tannines U kunt zich openstellen voor een migraine-aanval als u appels of peren eet die tannines bevatten. Deze natuurlijke plantensubstantie is ook te vinden in thee, zwarte walnoten, rode wijn, thee, chocolade, vanille, frambozen en veel kruidenproducten.

Onderzoek toont aan dat het verminderen van tannine in het dieet het risico op migraine-aanvallen kan verminderen (10).

kunnen veroorzaken

7. Nitraten Nitrieten zijn conserveermiddelen die vaak worden aangetroffen in worst, schokkerig rundvlees, hotdogs, vleeswaren en ander vlees. Nitraatbevattende verbindingen zijn geïdentificeerd als veel voorkomende hoofdpijntriggers (11).

8. Oude kazen Zoals voor de kaasplaat, hebben oude kazen een aminozuur genaamd tyramine, dat in verband is gebracht met migraine (12).

9. Restjes Dezelfde tyramine die een probleem kan zijn bij bepaalde kazen kan zich vermenigvuldigen in voedingsmiddelen, vooral als het niet goed is gekoeld.

10. Uitdroging Dus wat kun je drinken?

LEZEN  De gezondheidsrisico's van het zijn van een stewardess

Water is altijd een veilige en een gezonde keuze. Als u niet genoeg water drinkt, kunt u zelfs uitdroging ervaren en dat kan leiden tot een migraine-aanval.

Uw migraine-triggers identificeren Het is mogelijk niet altijd eenvoudig om te bepalen welke omgevingsfactoren migraine veroorzaken. In feite kunnen migraine-aanvallen worden gekoppeld aan een aantal verschillende dingen. Bovendien kan een potentiële trigger niet elke keer een aanval veroorzaken.

Soms kunnen triggerfactoren een aanval beïnvloeden tot 48 uur voordat hoofdpijn optreedt. Dergelijke triggerfactoren kunnen gemakkelijk worden genegeerd.

Eén studie toonde aan dat de meeste patiënten ten minste één dieettrigger vertoonden, vasten was de meest voorkomende, gevolgd door alcohol en chocolade. Hormonale factoren kwamen voor bij 53%, waarbij de premenstruele periode het meest voorkwam. Lichamelijke activiteiten veroorzaakten migraine bij 13%, seksuele activiteiten bij 2,5%, 64% meldde emotionele stress als een trigger en 81% bracht een slaapprobleem als trigger-factor met zich mee. Met betrekking tot omgevingsfactoren werden geuren gerapporteerd met 36,5%.

Een van de beste manieren om triggers te identificeren, is om een ​​migraine-dagboek bij te houden. Zo’n dagboek moet een verslag bijhouden van de dagelijkse activiteiten zoals wanneer je opstaat en gaat slapen, wat je overdag doet, wat je eet en drinkt, de omgeving, het weer, de medicijnen die je neemt, je humeur en de menstruatiecyclus als je een vrouw bent.

Het registreren van de timing van de aanvallen is essentieel. Als u bijvoorbeeld in het weekend lijdt, kan uw hoofdpijn worden veroorzaakt door het intrekken van cafeïne doordat u thuis minder koppen drinkt dan op het werk. Het kan ook te wijten zijn aan meer wijn- of alcoholgebruik in het weekend. Sommige mensen met migraine vinden dat het ontspannen in het weekend na een stressvolle week of te veel slaap in het weekend een aanval kan veroorzaken (13).

LEZEN  Wat is de echte oorzaak van hartaandoeningen Cholesterol of ontsteking

Dankwoord Veel dank aan Dr. Jonathan Cabin MD van het Migraine Institute voor het verstrekken van de infographic.